北里大学 獣医学部 獣医学科

第401回 獣医学科セミナー<国際交流>

トップ 学科・大学院案内 獣医学科 新着情報第401回 獣医学科セミナー<国際交流>

第401回獣医学科セミナーを以下のように開催いたします。教職員および学生のご参加をお待ち申し上げます。

タイトル Gastrointestinal and urogenital surgery in the bovine
演    者 Jan F. Hawkins(DVM, Diplomate, American College of Veterinary Surgeons, Professor of Large Animal Surgery, Purdue University)
セミナー内容
(要約)
The surgical treatment of gastrointestinal and urogenital diseases in the bovine (dairy and beef) are common. The most common gastrointestinal diseases in the bovine treated by the surgeon include displacement of the abomasum, cecal dilatation and volvulus, small intestinal obstruction, and traumatic reticuloperitonitis/pericarditis. The surgical treatment of these diseases will be discussed. The most common urogenital diseases in the bovine treated by the surgeon include dystocia and vaginal/uterine prolapse. Less common urogenital surgical diseases include abdominal cryptorchidism and ovarian tumors. The surgical management of these diseases will discussed. Questions and academic discussion is welcomed.